lauantai 26. maaliskuuta 2016

Peter James: Kuolema kulkee kannoilla

Sen verran mukaansa tempaavaa luettavaa, että meni koko päivä kirjan kanssa. Mukana jälleen rikosylikomisario tms. Roy Grace.

Tällä kertaa lukijaa hämättiin takaumilla, jotka onkyllä selvästi merkitty vuosiluvulla tai NYT-otsikolla. Kuitenkin saman ajankohdan alla saattoi olla sivukaupalla tekstiä, useampia lukuja ja vuorokausia, jolloin lukiessa välillä unohtui, missä ajassa ollaan. Samalla päästiin tutustumaan Roy Gracen kadonneeseen Sandy-vaimoon lähemmin, koska takaumissa Grace oli vielä naimisissa Sandynsa kanssa, joskaan ei onnellisesti. Lukija huomaa hyvin karikot liitossa, ja toivoo hiljaa itsekseen, että Gracekin olisi vaipunut muisteloihinsa tutkinnan kuluessa ja huomannut itsekin, mikä meni väärin. Mutta ei palkita lukijaa tällä kertaa tällä tavoin. 

Potentiaalisia syyllisiä sekä menneisyydessä että nykyisyydessä tuntuu riittävän sen verran, että lukija pysyy jännityksessä loppuun saakka.

Kuolema kulkee kannoilla on uusin kirja tätä sarjaa. Jatkoa lienee luvassa, koska Gracen uusi naikkonen Cleo on pieniin päin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti