lauantai 26. maaliskuuta 2016

Peter James: Kuolema kulkee kulisseissa

Ties kuinka mones (takakannen mukaan kahdeksas) osa rikosylikomisario Roy Gracen ponnisteluja poliisin työssä. Näitä suomennetaan nyt jatkuvalla syötöllä sellaista vauhtia, etten perässä pysy. Lainasin itse asiassa ensin seuraavan osan, mutta lukemaan alkaessani huomasin jotain jääneen välistä. Tarkistin asian kirjaston sivulta ja näin oli päässyt käymään. 

Yllättävän mukaansatempaava kirja. Laaja henkilögalleria ja useita tyyppejä, jotka haluavat kostaa kuvitellut kärsimänsä vääryydet samalle henkilölle. Välillä jo tuntuikin, että kahjoissa menee sekaisin, kun kaikilla oli sama tavoite. Ylipäätään kirja vilisi enemmän tai vähemmän kajahtanutta sakkia, mukaan luettuna Gracen kymmenen vuotta sitten kadonnut vaimo.

Grace etsiskeli kadonnutta vaimoaan vuositolkulla ja rakastui lopulta uudelleen. Parissa viime kirjassa on annettu hämäriä viitteitä siitä, että kadonnut vaimo on elossa ja porskuttaa Saksassa. Itse asiassa hän on katoamisensa jälkeen, lähes kymmenen vuotta sitten, synnyttänyt myös pojan Roy Gracelle, tämän tietämättä. Tämä selvisi muistaakseni edellisessä kirjassa. Jokaisessa nelisataasivuisessa kirjassa paljastetaan aina pienenpieni hitunen kadonneen vaimon salaisuutta. Varsin ärsyttävää ja koukuttavaa. Tässä osassa kadonnut vaimo palasi Englantiin ja osti entisen talonsa, jonka Grace on pannut myyntiin, koska aikoo ostaa uuden naisensa kanssa uuden talon.

Kadonnut vaimo näki lehdessä ilmoituksen, jossa Grace kyseli viimeisen kerran tietoja vaimostaan julistaakseen tämän sitten kuolleeksi, päästäkseen uusiin naimisiin. Tämä sai kajahtaneen kadonneen vaimon tulemaan esiin kolostaan ja kajahtamaan entistä enemmän huomatessaan Gracen uuden naisen olevan viimeisillään raskaana... Grace ei siis edelleenkään tiedä, että kadonnut vaimo on elossa. Ja tästä taas jatketaan seuraavassa kirjassa...

Tämän kadonnut vaimo -selkkauksen lisäksi jokaisessa kirjassa on siis varsinainen tarinakin. Ei näitä suositella voi, mutta ihan luettava. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti