lauantai 26. maaliskuuta 2016

Viveca Sten: Pinnan alla

Siitä onkin jo aikaa, kun luin sarjan edellisen osan. Päähenkilöinä poliisi Thomas Andreasson ja juristi Nora Linde. Tapahtumapaikkana Sandhamnin saari, jossa Nora viettää talvilomaa lastensa kanssa.
Kirjassa onneksi kerrataan hyvin aiempia tapahtumia, niin että huonomuistinenkin saa juonesta kiinni. Juonen kanssa aiemmilla tapahtumilla ei ole juuri tekemistä, vaan ne liittyvät enemmänkin päähenkilöiden yksityiselämään.
Viveca Sten on taitava kirjoittaja ja kirja ottaakin lukijansa maagiseen otteeseensa. Muutakin tekemistä olisi, mutta itsevaltiaana päätin lukea kirjan ensin loppuun. Kirjassa kulkee rinnan trillerimäinen kehyskertomus viime vuosisadan alkupuolelta. Tarina kertoo tuikitavallisesta saaristolaisperheen arjesta. Tosin perheen isä on arvaamaton ja hyvin väkivaltainen. Lukija miettii, miten tämä tarina tulee kytkeytymään nykypäivässä tapahtuneeseen rikokseen ja sen selvittelyyn. Kyllähän se aikanaan selviääkin.
Kirja loppuu päähenkilön kannalta hyvin jännittävästi. Onneksi seuraava osa odottaa jo pinossa tuossa vierelläni. Olin missannut tämän kirjan ilmestymisen ja lainasin molemmat kerralla.
Suosittelen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti