tiistai 25. huhtikuuta 2023

Peter James: Kuolema kätkeytyy kuvaan

Kuolema kätkeytyy kuvaan on Peter Jamesin Kuolema-sarjan kahdeksastoista osa. Sarjan aiemmat osat ovat: 

Kuoleman kanssa ei kujeilla

Kuolema katsoo kohti

Kuolema ei riitä 

Kuolema peittää jäljet

Kuolema ei käy kauppaa

Kuolema kulkee kannoilla

Kuoleman koura on kylmä

Kuolema kulkee kulisseissa

Kuoleman kello käy

Kuolema leikkii tulella

Kuolema merkitsee omansa

Kuolemaan asti sinun

Kuolema ei rakasta ketään

Kuolema sanelee ehdot

Kuolema vaanii verkossa

Kuolema käy oikeutta

Kuolemaan jätetty

Kuolema-sarjan lisäksi Jamesilta on suomennettu novellikokoelma Rikoksen merkit ja viisi vaihtelevantasoista kauhua ja yliluonnollisuuksia sisältävää romaania: Kirottu talo, Totuuden kirous, Täydellisyyden hinta, Pahan oma ja Tiedän missä olet, tiedän mitä teet. James on siis sangen tuottelias kirjailija.

Kuolema-sarjan kirjoille leimaavaa on yksityiskohtiin paneutuminen. Oli aihe mikä hyvänsä, siitä kerrotaan pienen Wikipedia-artikkelin verran. Esimerkiksi uusimmassa romaanissa (Kuolema kätkeytyy kuvaan) on keskeisen pariskunnan pojalla ykköstyypin diabetes. Intensiteetistä, jolla James asiaan paneutuu, voi jo kirjan alkupuolella päätellä diabeteksen nousevan tärkeään rooliin jossain vaiheessa. 

Tällä kertaa rikoksen kohteena ovat harvinaiset ja arvokkaat taidemaalaukset. Pariskunta ostaa kirpputorilta ruman taulun kauniiden kehysten takia ja siitä alkaa soppa kehkeytyä. Tiivistäminen tulee taas mieleen, kun taulun ympärillä käydään loputonta piirileikkiä. 

Vähän jäi vaivaamaan se, miten Roy Gracen vasta löytynyt sosiopaattipoika Bruno pyyhkäistiin pois kuvioista auto-onnettomuudella edellisessä kirjassa. Pieni aavistus on, että ehkä tähänkin liittyy jotain hämärää, joka selviää myöhemmin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti