keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Peter James: Täydellisyyden hinta

Peter James kirjoittaa rikosylikomisario Roy Gracesta kertovan sarjan lisäksi erilaisia jännäreitä, joissa on vaihtelevia yliluonnollisia elementtejä. Tällä kertaa aiheena on geenimanipulaatio. 

Kun pariskunnan lapsi kuolee harvinaiseen geneettisesti periytyvään sairauteen, haluavat he varmistaa, ettei sama toistu. Niinpä he uutta raskautta suunnitellessaan ottavat yhteyttä salaiseen klinikkaan, joka lupaa siivota alkioista huonot geenit pois. Tietenkään asiat eivät mene niin kuin pariskunta suunnittelee, vaan lapsesta tulee toisenlainen kuin he kuvittelivat.

Kirjassa kuvataan raskauden alkua tarkasti, sitten hypätään monen kuukauden yli. Pitkin kirjaa tehdään tällaisia aikahyppyjä, jotta ehditään seurata perheen elämää pidemmältä ajalta. 

Tarinan juoni on kiehtova, ja se sopisikin hyvin esim. tv-sarjaksi. Kirjana se jää ontumaan, kun tila ei kerta kaikkiaan riitä. Kirjaan on myös ympätty monenmoisia käänteitä. Päähenkilöpariskunta jää kovin ohueksi, eikä heihin ole mielestäni panostettu riittävästi. Pariskunnan ajatukset ja toiminta on kovin stereotyyppistä.

Juonikin on osin ennalta-arvattava. Myöskään loppu ei tuo huikeaa elämystä. Kokonaisuus jää latteaksi ja tasapaksuksi. Kuitenkin se pitää hyvin otteessaan seuraavaa käännettä odotellessa. Aihe on sen verran erikoinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti