sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Beth O'Leary: Vaihtokauppa

Kirja kertoo Lontoossa asuvasta kolmikymppisestä Leenasta (ei ole suomalaista sukua) ja hänen maalla asuvasta mummistaan Eileenistä, jotka päättävät vaihtaa asuntojaan kahdeksi kuukaudeksi. 

Sattumoisin molemmat ovat yhtä toimeliaita, ja he panevatkin hihat heilumaan uusissa ympäristöissään. Eipä siitä kirjaan täytettä olisikaan, jos toinen jäisi tyytyväisenä löhöilemään vaihtokaupan ajaksi. On silti suorastaan epäuskottavan hämmästyttävää, miten kumpikin solahtaa toisen elämänpiiriin kuin vettä vaan.

Kirja painottuu enemmän ikäihmisen näkökulmaan: molemmissa elinpiireissä keskeisiksi henkilöiksi nousevat kypsässä iässä olevat hahmot. Hämmentävää kyllä, kirjan mummilla on erittäin vilkas seksielämä uudessa elinpiirissään ja jopa kotiin palattuaan. Kolmikymppisellä tyttärentyttärellä ei peitto heilu kuin kertaalleen. 

Kahdessa kuukaudessa ehtii hyvin panna elinpiirin läheisimpien ihmisten elämät uusiksi ja rakastua palavasti. Ainakin tässä kirjassa.

Hyväntuulinen ja hyvin kirjoitettu kirja. Lopetusluku, jossa vietettiin pari vuotta aiemmin kuolleen ihmisen muistojuhlaa, ei oikein istu suomalaiseen makuun. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti