sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Ilona Tuominen: Ja jollen sinua saa

Erinomainen esikoisdekkari. Turussa riehuu raaka sarjamurhaaja. Tapahtumia seurataan poikkeuksellisesti paikalle osuneen ohikulkijan näkökulmasta. Tämä onkin virkistävä tarkastelukulma, eikä lukijakaan tiedä sen enempää kuin ohikulkija tietää. 

Riia Haapakorpi on opettaja, joka joutuu tapahtumiin mukaan sattuman kautta. Hän osuu ensimmäisen ruumiin löytöpaikalle. Ehkä siksi murhaaja ottaa Riian silmätikukseen ja kietoo tämän tulevienkin tapahtumien näyttämölle. Riia joutuu usein juttusille poliisien kanssa, ja saa heiltä tiedonjyväsiä. Aika nokkelasti Riia itsekin päättelee asioita. 

Tapahtumia seurataan Riian näkökulmasta, joten lukija ei tiedä murhaajan aivoituksista tahi poliisin tutkimuksista. Hauska näkökulma, joka osoittaa, että kirja voi olla jännittävä, vaikka lukija ei saakaan apua kaikkitietävältä kertojalta. Arvasin silti syyllisen hyvissä ajoin. Riia teki virheen, kun ei kysellyt tarkempia tietoja. 

Toivoisin kirjalle jatkoa, mutta jäin miettimään, haluaisinko siis tietää lisää Riian elämästä vai poliiseista. Enpä osaa sanoa. Kumpikin käy ja molempi parempi. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti