tiistai 18. huhtikuuta 2023

Rake Tähtinen: Viimeinen kuvaus

Viimeinen kuvaus on jo yhdeksäs osa Rake Tähtisen sarjassa, joka kertoo rikoskomisario Petri Petäjämäestä ja hänen tiimistään. Sarjan aiemmat osat ovat Musta joulu, Hiljaisuuteen haudattu, Arvottomat, Tapettu illuusio, Kylmä käsi, Sidotut kohtalot, Kuoleman pisarat ja Synnin palkka. Sarja tuntuu vain paranevan, mitä pidemmälle se ehtii. 

Tällä kertaa Tähtinen on napannut aihepiirin omasta elämästään. Tähtinen harrastaa TFCD-valokuvaamista, ja julkaisee Instagram-tilillään ottamiaan kuvia. TFCD-kuvaamista (Time for CD) harrastetaan myös kirjassa, ja se tarkoittaa kuvaustapahtumaa, jossa sekä malli että kuvaaja voivat julkaista otettuja kuvia omaan käyttöönsä veloituksetta. Itse asiassa Viimeisen kuvauksen kansikin löytyy Tähtisen Instagram-tililtä. 

Petäjämäen ja Laatikaisen tutkimukset sujuvat tuttuun tapaan. Tällä kertaa rikoksiin ja niiden uhreihin uhrataan enemmän palstatilaa kuin poliisien yksityiselämään. Laatikainen ei pääse naistenmiehen maineestaan.

Kirjassa on hauska, hienovarainen viittaus takavuosien iskelmätähteen. Piti heti käydä googlettamassa, onko hän tosiaan mainitussa paikassa töissä. Wikipedian mukaan kyllä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti