torstai 13. huhtikuuta 2023

Anders Roslund: Mistä tunnet sä ystävän

Anders Roslund on kirjoittanut yhdessä Börge Hellströmin kanssa jännityskirjasarjaa, josta olen lukenut seuraavat kirjat: Peto, Lokero 21, Edward Finniganin hyvitys, Tyttö katujen alta ja Kolme sekuntia. Sarja kertoo poliisi Ewert Grensista, joka sarjan edetessä nousee poliisista rikoskomisarioksi. Näköjään Kolme sekuntia -kirjan jälkeen on ilmestynyt vielä kolme Roslundin ja Hellströmin yhdessä kirjoittamaa kirjaa, jotka minulta ovat jääneet lukematta. Pystyn ehkä elämään sen tiedon kanssa, koska olen lukuisia kertoja todennut, että kun Hellströmin kuoltua Roslund piti muutaman vuoden taukoa ja jatkoi sitten sarjaa yksin, sen taso nousi huomattavasti. 

Ennen tätä uusinta Mistä tunnet sä ystävän -kirjaa on Roslundin yksin kirjoittamana ilmestynyt Sä kasvoit neito kaunoinen ja Levon hetki nyt lyö. Taustatarinana on alusta saakka kulkenut Grensin vaimon murheellinen kohtalo, jota avattiin pikkuhiljaa sarjan edetessä. Ewert Grens on äärettömän surumielinen hahmo. Uusimmassa osassa Grens vihdoin löytää uuden rakkauden. Lapseton Grens on myös ystävystynyt apurinsa Piet Hoffmanin pojan kanssa. Nämä sivujuonteet kietoutuvatkin vahvasti mukaan tarinaan. 

Kirja on todella jännittävä ja tapahtumat etenevät koko ajan. Välillä on pakko kurkistaa pari sivua eteenpäin, mitä tulee tapahtumaan. Kirjan loppu pakotti googlaamaan, onko sarjalle vielä tulossa jatkoa. Näyttää olevan, joten helpotuksen huokaus. Ewert Grensin tarina jatkunee. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti