sunnuntai 9. elokuuta 2020

Anders Roslund: Sä kasvoit neito kaunoinen

Anders Roslund on kirjoittanut viisi edellistä komisario Ewert Grensistä kertovaa kirjaansa yhdessä Börge Hellströmin kanssa. Hellströmin kuoltua muutama vuosi sitten on sarja ollut tauolla, kunnes viime vuonna ilmestyi tämä Roslundin yksin kirjoittama Sä kasvoit neito kaunoinen. Aiempien kirjojen kohdalla olen valitellut niiden sekavuutta tai Ewert Grensin ponnettomuutta. Nyt homma pysyy napakasti kasassa ja Grenskin osoittautuu sangen päteväksi poliisiksi.

Ewert Grens on tässä kirjassa paljon sympaattisempi kuin aiemmissa kirjoissa. Hän lähestyy eläkeikäänsä ja miettii jo huolestuneena, miten sitten saa aikansa kulumaan. Aiemmista kirjoista tuttu soluttautuja Piet Hoffmankin on kuvioissa mukana, ja hän joutuu taas vaarallisiin paikkoihin. Mukavan lisämausteen sisällölle tuo Grensin ja Hoffmanin ystävystyminen.

Tapahtumat etenevät intensiivisesti eikä hengähdystaukoja tule. Välillä kirja on suorastaan kuumottavan jännittävä. Kirjan lopussa paljastuu, kuka johtaa alamaailman asekauppoja. Vastaus on suorastaan yllättävä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti