lauantai 29. elokuuta 2020

Nicci French: Murheellinen maanantai

Kirjan alku oli niin irtonainen ja sekavahkon tuntuinen, että olin vähällä jättää kirjan kesken. Vähitellen sain kuitenkin kiinni keskeisistä henkilöistä ja tarinaan alkoi tulla järkeä. Silti lukeminen eteni niin tahmeasti, että pohdin jatkaako vai eikö. Vasta loppua kohti alkoi tulla huikeita paljastuksia ja jännittäviä vaiheita. 

Tapahtumat lähtevät liikkeelle psykoterapeutti Frieda Kleinin vastaanotolle tulevasta miehestä, jonka ajatukset kytkeytyvät merkillisellä tavalla samaan aikaan katoavaan lapseen. Poliisi on ymmällään, mutta Frieda saa asioihin tolkkua. Tapahtumat etenevät hitaanlaisesti, mikä tekee lukemisesta tuskastuttavaa. 

Kaiken kaikkiaan kokonaisuudesta tuli kuitenkin loppupään tapahtumien ansiosta kiinnostava ja eheä. Ehkä luen joskus viikonpäivä-sarjan seuraavankin osan, kunhan se ilmestyy. 

Kirjailijanimi Nicci Frenchin takana on aviopari. Epäilenkin juonen hajanaisuuden johtuvan taas kerran kahdesta kirjoittajasta. Pariskunta on kirjoittanut muutamia jännityskirjoja jo ennen viikonpäivä-sarjaa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti