perjantai 14. elokuuta 2020

Jouko Heikura: Mustien vuorten varjossa

Luettuani Heikuran Lahja äidilleni halusin tutustua hänen muihinkin teoksiinsa. Niin vaikuttava Lahja äidilleni oli. Valitettavasti Mustien vuorten varjossa ei yllä samoihin sfääreihin, mikä onkin ymmärrettävää, koska se on Heikuran esikoisteos vuodelta 2011.

Kirja kertoo suomalaisesta toimittajasta Rakelista, joka matkustaa jutuntekoreissuillaan sotiviin Itä-Euroopan maihin 1980–1990-lukujen taitteessa, ja muuttaa Unkariin sitten itsekin. Rakel jää kovin ohueksi hahmoksi, eikä hänestä tunnu saavan millään otetta. Toisaalta hän on ammattitaitoinen toimittaja ja sotakirjeenvaihtaja, toisaalta rakkausasioissa sinisilmäinen ja hyväuskoinen hölmö.

Kirjassa puhutaan paljon sodasta ja politiikasta. Kommunismista puhutaan joka välissä, koska itäisessä Euroopassa se vaikutti niin paljon ihmisten elämään. Se ei lisännyt mielenkiintoani kirjaa kohtaan. Välillä tuntuu, että juonenkäänteet hukkuvat poliittisiin palopuheisiin.

Kirjan kansi on todella tyylikäs.
2 kommenttia:

  1. Olipa kiinnostavaa lukea mielipiteesi tästä kirjasta, joka minulla on omassa hyllyssä, mutta lukematta vielä. Löysin sen kerran kirjaston poistomyynnistä. Juuri nyt kesällä aioin melkein jo aloittaa tätä, mutta muut kirjat tulivat väliin. Katsotaan sitten mitä pidän, kunhan oikeasti pääsen lukemaan tätä! Ainakin kirja vaikuttaa kiinnostavalta, ja hieno kansi on tosiaan.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, kun joku kommentoi. Joku toinen saattaa tosiaan saada kirjasta enemmän irti. Minä en oikein syttynyt. Lue ihmeessä, niin näen, mitä siitä ajattelet.

    VastaaPoista