sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Cara Hunter: Vimma

Cara Hunterilta on aiemmin ilmestynyt Adam Fawley -sarjassa kirjat Jäljettömiin, Pimeyteen ja Ei ulospääsyä. Sarja etenee varsin intensiivisesti, vasta tammikuussa luin edellisen osan. 

Sarjan keskeinen henkilö on rikoskomisario Adam Fawley. Fawleylla on vaimo Alexandra, ja perheen asioita puidaankin runsaasti muun juonen lomassa. Fawleyn perhe on ollut kriisissä pojan Jaken tehtyä itsemurhan alakouluikäisenä. Nyt elämä alkaa taas hieman kirkastua. 

Kirjassa puidaan koulutytön pahoinpitelyä ja toisen tappoa. Tapaukset näyttävät liittyvän parinkymmenen vuoden takaisiin tapahtumiin, joita Fawley oli myös selvittämässä. Vaikka poliisitiimi tekee uutterasti töitä, ei ratkaisua näytä löytyvän. 

Pidän Adam Fawley -sarjasta, mutta lukunautintoa himmentävät huomattavasti sekä kiiltäväpintainen paperi, jolle tämäkin kirja on painettu, ja erilaiset "lehtileikkeet" ja "oikeudenkäyntipöytäkirjat", joita on tungettu joka väliin. Etenkin oikeudenkäyntipöytäkirjoja esittävät tekstit on painettu konekirjoitukselta näyttävällä, hyvin himmeällä fontilla. Kirjaa on hankala lukea päivänvalossa ilman lisävaloa. Muutenkin lukeminen hidastuu huomattavasti siihen, että yhtenäinen teksti katkeaa vähän väliä johonkin lehtileikkeeseen tai pöytäkirjaan. Soisin tällaiset kirjoitettavan auki leipätekstiin, jolloin lukeminen olisi nopeampaa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti