torstai 27. syyskuuta 2018

Peter James: Kirottu talo

Kirottu talo on ollut minulla jo pitkään lainassa, mutta en ole saanut aikaiseksi lukea sitä ennen kuin nyt, palautuspäivän uhkaavasti lähestyessä. Uusimiskerrat on jo käytetty.

Peter James on kirjoittanut myös rikoskomisario Roy Gracesta kertovan mammuttimaisiin mittoihin yltävän Kuolema-kirjasarjan, jonka kaikki osat olen lukenut uusinta lukuun ottamatta. Kerronta näissä kirjoissa on brittiläisen jäykkää ja usein kankeaakin. Kuitenkin niissä on oma viehätyksensä, minkä takia sarjan uusin kirja pitää aina lukea.

Kirottu talo ei siis kuulu edellä mainittuun sarjaan. Se on kirjoitettu 2015, muun tuotannon välissä. Tyyliltäänkin Kirottu talo on aivan eri maata kuin Roy Grace -sarja. Tämä teos kulkee paljon notkeammin, ja jäykkyys puuttuu täysin. Kirjassa on loppua kohti jopa Stephen Kingin kirjoille luonteenomainen tunnelma.

Kirottu talo kertoo nuorenparin ostamasta ihanasta, vanhasta kartanosta. Sangen pian nuoripari saa huomata, että kartanossa kummittelee. Lukijaa tietysti kiehtoo jännittävästi se, kummitteleeko kartanossa oikeasti vai onko se jonkun kiusantekoa. Loppua kohti kirja käy yhä jännittävämmäksi ja kummallisemmaksi. Kirja loppuu juuri niin kuin sen pitääkin loppua.2 kommenttia:

  1. Luin tämän viime vuonna ja muistan tykänneeni. Mukavan perinteinen kummitustalokirja. En ole Peter Jamesin dekkareita lukenut, mutta kauhukirjailijana hän minut ainakin vakuutti.

    VastaaPoista
  2. Anu, minun mielestäni tämä oli paljon parempi kuin muut Jamesin kirjat. Hän tuntuu osaavan kummitusjutut! :)

    VastaaPoista