sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Stefan Ahnhem: X tapaa kuolla

Niin epäreilua, että saan kauden parhaan kirjan käsiini samaan aikaan, kun mustikkasesonki alkaa. Ahnhemin uusimman voisi lukea yhdellä istumalla, niin jännittävä ja hyvä se on. Toisaalta on ehkä hyvä pitää välillä vähän hengähdystaukoa ja miettiä uusimpia käänteitä rauhassa.

X tapaa kuolla on aivan mielettömän hyvä kirja! Se sitoo yhteen kaikki aiempien kirjojen tapahtumat ja johdattelee murhaajien jäljille. Ahnhem kirjoittaa sujuvasti ja pitää langat tiukasti käsissään. Kirjassa tapahtuu koko ajan niin paljon kaikkea, että väkisinkin hengästyy. Koko ajan joku on pinteessä ja hengenvaarassa ja on ihan pakko kurkistaa eteenpäin, miten käy.

Kirjassa ollaan Etelä-Ruotsissa ja keskeisenä henkilönä on rikospoliisi Fabian Risk. Riskin poika on tanskalaisessa vankilassa, joten Risk piipahtelee salmen toisella puolella tuon tuosta töidensä lomassa.

Pisteet Ahnhemille myös kirjan alussa olevasta lyhyestä briiffausluvusta. Näin muistuu tärkeimmät mieleen, eikä tekstissä tarvitse selittää niin paljon.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti