perjantai 17. heinäkuuta 2020

Jussi Adler-Olsen: Uhri 2117

Carl Mørckin johtama poliisin erikoisosasto Osasto Q jatkaa ponnistelujaan rikollisten kiinniottamiseksi jo kahdeksannessa kirjassa. Carlin lisäksi ryhmään kuuluvat Assad, jonka tausta on epämääräinen, Rose, joka vaihteeksi tuntuu olevan tolkuissaan ja Gordon, jonkun pomon nössö sukulaispoika. Carl Mørck suhtautuu ryhmäänsä yleensä tavanomaisen vihamielisesti.

Carlin ihmissuhdeasiat ovat edenneet ihanasti ja kirjassa kuullaankin hyviä uutisia. Rosella on erikoinen harrastus, joka johtaa heidät uuden tapauksen äärelle. Assad liittyy läheisesti uuteen tapaukseen, ja vihdoinkin salat Assadin menneisyydestä paljastuvat. Oikeastaan en olisi halunnut tietää niitä, niin kamalia asioita Assadin elämässä on tapahtunut.

Ärsyttävää on, että erään keskeisen henkilön, espanjalaisen toimittajan, nimi on Joan. Joan on brittiläinen naisen nimi, mutta tässä kirjassa se viittaa luultavasti espanjalaiseen nimeen Juan, koska kirjan Joan on mies. Se ei tietenkään paljastu kättelyssä.

Osasto Q on koostaan huolimatta sangen tehokas yksikkö, mikä nähdään taas. Kirjassa on koko ajan hurja meno päällä, eikä suvantokohtia ole. Itse asiassa tapahtuu niin paljon, ja erikoisosasto on niin kyvykäs, että aletaan olla uskottavuuden rajamailla.

Adler-Olsenin kirjat ovat taattua laatua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti