keskiviikko 31. elokuuta 2022

John Verdon: Kuolleiden kylä

Kuolleiden kylä on seitsemäs, itsenäinen osa eläkkeelle jääneen murhatutkija Dave Gurneyn tutkimuksista. Gurney on eläkkeelle jäätyään muuttanut maalle, kauas suurkaupunkien vilskeestä. Valitettavasti maaseudullakin tapahtuu kinkkisiä murhia, ja taidoillaan kuuluisuutta saanut Gurney pyydetään aina apuun. 

Gurneylla on vaimo Madeleine, joka suhtautuu lempeän ymmärtäväisesti miehensä työpuuhailuihin, vaikka ne toisinaan ulottuvat kotiin saakka. Madeleine käy työssä, kasvattaa kanoja ja soittaa selloa. Madeleine haaveilee myös omista alpakoista.

Tällä kertaa murhia tapahtuu vauraassa pikkukylässä, jossa asuu pelkästään parempaa väkeä. Valitettavasti vauraus ei tuo mukanaan rehellisyyttä, saati empatiaa tai ystävällisyyttä. Kylässä kehkeytyy ainutlaatuinen murhavyyhti, jota pidetään lopulta jo ratkaistuna. Kunnon neiti Marplen tapaan Gurney vielä pähkäilee ja kääntää asiat lopulta päälaelleen. 

Kirjassa käytetään tälläkin kertaa erikoisia sanoja, kuten mobiilitalo, pompadour-kampaus ja shaker-tyyliset huonekalut. Tapahtumia ja vauhtia riittää kuten aiemmissakin sarjan kirjoissa. Vaikka kirja on jälleen paksu kuin tiiliskivi, pysyy mielenkiinto yllä koko ajan. 

Sarjan aiemmat kirjat ovat Numeropeli, Sokkoleikki, Murhakierre, Tappakaa Peter Pan, Painajaisuni ja Syntipukki
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti