lauantai 13. kesäkuuta 2020

Kicki Sehlstedt: Koskematon

Sehlstedtin edellinen kirja, Älä silmä pieni, kärsi huonosta suomennoksesta. Koskematon on paremmin käännetty, en huomannut lukiessani yhtään onnahdusta. Yllättävää kyllä, molemmat kirjat on kääntänyt Petri Stenman.

Sehlstedt on löytänyt tähänkin kirjaan erilaisen lähestymistavan ja näkökulman. Teemana on edelleen naisviha ja naisten hyväksikäyttö. Kirjassa kulkee kaksi erilaista kertomusta, jotka eivät varsinaisesti kohtaa.

Päähenkilöt kriminologi Kajan Berglund ja toimittaja Aida Svantesson selvittelevät tahollaan samoja tapauksia. Kajan Berglundin asenne on riemastuttava ja hän tallookin poliisilaitosta jalkoihinsa mennen tullen. Aidalla on pieni tytär, ja vaikeudet työn ja lastenhoidon yhteensovittamisessa ovat ilmeisiä.

Kirja on koukuttava ja mielenkiinto säilyy loppuun saakka. Vaikka kirjassa on selkeä feministinen teema, sen käsittely ei vie tilaa juonen kehittelyltä. Tilaa jää myös huumorille.

Kirja sopii Helmet-lukuhaasteen kohtaan 18: sinulle tuntematonta aihetta käsittelevä kirja. Tuntematon aihe on incel, mutta ei siitä sen enempää, etten paljasta liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti