perjantai 5. kesäkuuta 2020

Denise Rudberg: Kuuden metrin syvyydessä

Aivan parhaimmistoa Rudbergin kirjoista. Olen ennenkin kertonut, että pidän erityisesti kirjan alussa olevasta keskeisten henkilöiden luettelosta, josta voi kätevästi päivittää muistikuvansa. Lukiessa ei haaskaannu suotta aikaa pähkäilyyn, kuka kukin taas olikaan.

Poliisin salainen tehokolmikko Marianne Jidhoff, Augustin Madrid ja Torsten Ehn saavat selviteltäväkseen murhan ja katoamisen, joista tietenkin löytyy yhtymiskohtia. Arvasinkin lopputuleman, mutta se ei himmentänyt lukukokemusta. Rudberg antaa paljon tilaa päähenkilöiden henkilökohtaiselle elämälle ja ihmissuhteiden kehittelyyn.

Rudbergin kirjoille ominaista on myös se, että kirjoissa liikutaan paremmissa piireissä. Shamppanja virtaa ja mätiä syödään välipalaksi. Ylellisten huoneistojen kuvaus on sitä tasoa, että Avotakkakin kalpenee. Kukaan ei laske, riittävätkö rahat pizzalla käyntiin. Vaatteet on valmistettu ylellisistä materiaaleista ja sointuvat toisiinsa tai ainakin silmien väriin. Välillä kuvauksen yläluokkaisuus oikein huvittaa. Mukavaa vaihtelua se kuitenkin on, koska usein rikoskirjoissa liikutaan aivan toisessa ääripäässä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti