keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

Johanna Tuomola: Liekit yössä

Kirja on kuudes osa rikosylikonstaapeli Noora Nurkka -sarjasta. Edellinen osa on ilmestynyt vuonna 2013, joten ei liene ihme, etten muista sen tapahtumista yhtään mitään. Kirja jatkaa sujuvasti siitä, mihin edellinen jäi. Sarjan ensimmäiset osat olen lukenut aikaan, jolloin tein vain lyhyitä muistiinpanoja lukemastani. 

Aiempien osien ongelmana on ollut huono suomen kieli. Ainakin osa aiemmista kirjoista on ollut Tuomolan omakustanteisia. Uusin kirja on Myllylahden kustantama, ja nähtävästi sitä kautta on saatu myös oikoluku käyttöön, koska tämän kirjan lukeminen oli oikein miellyttävää.

Nappasin kirjan Viikon laina -hyllystä. Koska Tuomolan kirjojen tapahtumat sijoittuvat kotipaikkakunnalleni, on niissä kotikylän kirjastossa aina pitkät lainausjonot. Itsekin olen lukenut aiemmat Noora Nurkka -kirjat ihan mielenkiinnosta tuttuja paikkoja kohtaan, vaikka kirjojen kieli on välillä ollut sietämättömän huonoa. Tässä uusimmassa kirjassakin pyöritään tutuilla kulmilla. Voi, miten tyydyttävää onkaan bongata kirjasta paikkoja ja reittejä, jotka tunnistaa. Suurin osa lukemistani kirjoista kun sijoittuu sellaisiin paikkoihin, joissa en paljon liikuskele tai joita en niin hyvin tunne.

Kumma kyllä, henkilöt tuntuivat tutuilta, vaikka edellisestä kirjasta on vierähtänyt vuosia. Kirja kertoo eläinten oikeuksia puolustavan järjestön toiminnasta ja sen toimintaan kytkeytyvistä tihutöistä. Vähitellen tapahtumat kulminoituvat murhaan, ja sen jälkeen alkaakin paljastua, ketkä ovat osallisina tapahtumissa. Kirja on jännittävä ja vetoa riittää loppuun saakka.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti