sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Arne Dahl: Vapaus

Arne Dahlin kirjoissa tapahtumat etenevät hyvin intensiivisesti, hyvä kun lukija muistaa välillä hengittää. Kaikista lukemistani Dahlin kirjoista Vapaus on kuitenkin ensimmäinen, jonka tapahtumista tunnen saavani otteen. Se johtuu ehkä siitä, että Sam Berger on poliisista poispotkimisensa jälkeen perustanut turvallisuuskonsulttiyrityksen, eli hän toimii yksityisetsivänä. Edellisen kirjan lopussa Molly Blom oli raskaana Samille, mutta katosi hänen elämästään.

Tässä kirjassa Molly palaa pienen vauvan äitinä. Se ei estä häntä osallistumasta aktiivisesti kadonneen naisen etsintään, jossa Sam tarvitsee apua. Vauvanhan voi jättää milloin kenenkin hoiviin. On kyllä vaikea kuvitella lähes vastasyntyneen äitiä, jolle työ menee vauvan edelle. Tasa-arvon nimissä todettakoon, että sama koskee kirjassa myös lapsen isää.

Kuten aina ennenkin, Bergeriä ja Blomia huijataan mennen tullen milloin kenenkin toimesta. Siitä tulee tapahtumiin kivasti lisää jännitystä.

Paras tähänastisista Dahlin kirjoista.

Koska olin aika skeptinen kirjan suhteen, laitan sen Helmet-lukuhaasteen kohtaan 3: kirja, johon suhtaudut ennakkoluuloisesti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti