torstai 1. kesäkuuta 2023

Fiona Barton: Yksi meistä katoaa

Bartonilta on aiemmin ilmestynyt kolme suomennettua kirjaa (LeskiLapsi ja Epäilty), joiden keskeisiä henkilöitä ovat toimittaja Kate Waters ja komisario Bob Sparkes. Yksi meistä katoaa aloittaa uuden sarjan, jonka pääroolissa on rikosetsivä Elise King. 

Kirjan alussa Elise on sairauslomalla, muttei malta olla silti vähän tutkimatta naapurustossa tapahtunutta miehen katoamista. Tutkailussa Elisellä on apunaan utelias naapurinrouva Ronnie, jonka pettymykseksi Elise kutsutaan tuota pikaa takaisin töihin. Tapahtumia kerrotaan eri henkilöiden näkökulmista, mm. Elisen, siivooja Deen, välillä toisen naapurinmiehenkin. Liikutaan myös eri aikakerroksissa, ennen ja jälkeen h-hetken. Alkuun olikin välillä vaikea pysytellä kärryillä, kenen näkökulmasta asioita katsotaan ja milloin, vaikka se aina lukujen alussa kerrotaankin. 

Tapahtumat kietoutuvat yhä koukeroisemmiksi, kun Elise palaa selvittämään rikosta. Elisen etuna on paikallisuus, eli hän tuntee asianosaisia. Ja avulias naapurinrouva hankkii lisätietoa. Jännitys siitä, kuka teki loppujen lopuksi mitäkin, säilyy loppuun saakka. Intensiivinen ja luettava kokonaisuus.

2 kommenttia:

  1. Tykkäsin tästä ja aion jatkaa sarjan seuraavankin osan parissa.

    VastaaPoista