keskiviikko 20. heinäkuuta 2022

Jenny Colgan: Vehreitä kukkuloita ja kaukorakkautta

Vehreitä kukkuloita ja kaukorakkautta on Colganin Kirjakauppa Skotlannissa -sarjan kolmas osa. Olen aiemminkin marmattanut siitä, että kustantaja ei erottele kahden eri sarjan kirjoja mitenkään. Kirjojen kansissa voisi olla pienellä maininta sarjasta. 

Tajusinkin tämän kirjan kuuluvan Skotlanti-sarjaan vasta, kun alkoi näkyä aiemmista osista (Uusia lukuja ja onnellisia loppuja, Raikkaita tuulia ja lukemattomia kirjoja) tuttuja nimiä. Sarjan kirjojen perimmäinen juonikuviohan menee siten, että lontoolaisnainen matkustaa syystä tai toisesta Skotlantiin ja rakastuu siellä skotlantilaismieheen ja jää sitten sinne. 

Tällä kertaa kirja alkaa vähän eri tavalla, mutta jatko sujuu vanhaan malliin. Skotlanti-sarja on kuitenkin ihanaa luettavaa, eikä vähiten maisemien kuvailun takia. Colgan kirjoittaa sujuvaa tekstiä. Ainoan kerran langat katoavat hetkeksi, kun Zoen lapset ilmestyvät paikalle. Siinä saa vähän aikaa tavata, kuka onkaan kuka, kun en aiemmasta kirjasta muistanut. Muuten juoni pysyi hyvin kasassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti