torstai 21. heinäkuuta 2022

Maria Mustranta: Äidin tehtävä

Tartuin kirjaan ilman ennakko-odotuksia. Teksti vei mukanaan välittömästi.

Kirjan minäkertojalla Lauralla on poika, jolla on haasteita käyttäytymisessään. Kouluympäristö huonontaa pojan oloa ja pahentaa käyttäytymisen ongelmia. Koulussa ei oikein osata toimia pojan kanssa. Äiti tuskastuu jatkuviin koulusta tuleviin viesteihin. Toisaalta näin opettajana kuiskaisin tähän väliin, että opettajalla on vastuullaan myös ne muut 20 oppilasta. 

Yksinhuoltaja Laura ystävystyy poliitikon vaimon Mirellan kanssa. Mirellan pojalla Rafaelilla on myös haasteita käyttäytymisessään, ja Mirellan suhtautumistapa niihin on vähintäänkin mielenkiintoinen. Lukija seuraa kulisseissa viehättyneenä kahden eri yhteiskuntaluokasta tulevan naisen ystävyyttä. Lauralla on myös menneisyys, jonka paljastumista hän pelkää.

Vaikka Mirellan ystävyys on Lauralle tärkeää, vielä tärkeämpää on pojan hyvinvointi. Laura tekeekin ratkaisunsa ystävyyden ja poikansa tulevaisuuden välillä. 

Kirjan teksti on niin soljuvaa, että sen lukeminen on vaivatonta. Kirjailija on saanut tavattoman paljon käänteitä ja pohdittavaa mahtumaan pieneen tilaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti