keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Camilla Grebe & Åsa Treff: Levoton mieli

Kirjan kirjoittanut parivaljakko Grebe ja Träff ovat siskokset. Siksi varmaan yhteistyö onkin saumatonta. Levoton mieli aloittaa psykologi Siri Bergmanista kertovan sarjan. Pitkin matkaa lukiessani mietin, millainen sarjasta mahtaa muodostua, kun ensimmäisessä kirjassa Siri on vahvasti uhrin roolissa. 

Sirin asiakas löytyy murhattuna ja siitä alkaa pitkä ja polveileva tapahtumaketju, jonka aikana kaikkia Sirin lähellä olevia ihmisiä vuorollaan epäillään murhasta. Tapahtumat seuraavat toisiaan ja ne etenevät loogisesti. Jotain jää silti puuttumaan. Kirjassa ei ole oikein minkäänlaista jännitettä. Muutenkin kokonaisuus jäi laimeaksi. 

Osaksi se johtuu varmasti siitä, että Siri on kirjan minäkertoja. Olen huomannut, että minäkertoja syö aina osan juonen syvyydestä. Kun kirjassa on minäkertoja, tapahtumia katsotaan kovin yksisilmäisesti.  

Lopuksi kehuskelen omalla nokkeluudellani. Se saattaa tosin olla kuvitelmaa, koska en jaksanut tarkistaa asiaa. Parissa viimeksi lukemassani kirjassa on mainittu automerkki Volvo Crosscountry. Olen ihmetellyt, mikä se mahtaa olla, kunnes yhtenä päivänä ajaessani Volvo XCjonkun perässä tajusin: XC on lyhenne sanasta crosscountry. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti