tiistai 20. syyskuuta 2022

Clare Mackintosh: Tummat vedet

Mackintoshilta on suomennettu aiemmin viisi erillistä teosta (Annoin sinun mennäMinä näen sinutAnna minun ollaLopun jälkeen ja Panttivanki), joiden taso oli mielestäni varsin epätasainen. Tummat vedet eroaa aiemmista siinä, että se aloittaa uuden, rikosetsivä Ffion Morganista kertovan sarjan. 

Tapahtumapaikkana on pieni, Englannin ja Walesin rajalla sijaitseva Cwm Coedin kylä. Kirjassa onneksi annetaan ääntämisohje kymrinkieliselle kylän nimelle. Olen joskus aiemminkin maininnut, etten pidä kirjoista, joiden paikkojen tai henkilöiden nimiä en osaa lausua. Onneksi Googlesta on usein apua. Pääsen kyllä yleensä epämukavuudesta yli ennen pitkää. 

Cwm Coediin on rakenteilla ylellinen lomakylä, jonka ensimmäiset rakennukset ovat jo valmiita. Uudet asukkaat saapuvat paikkaan lomillaan ja viettävät aikaa yhdessä. Paikalliset eivät pidä lomakylästä eivätkä sen tuomista turisteista. Kuinka ollakaan, uudenvuodenyönä yksi lomalainen löytyy kuolleena. 

Ffion Morgan saa avukseen Englannin poliisista Leo Bradyn tapausta selvittämään. Selvittelyä ei helpota se, että Ffion on paikallinen ja tuntee kaikki. Tiedossa on runsaasti paljastuksia ja herkullisia tilanteita. Lomakylän keskeiset pariskunnat olivat jotenkin liian samankaltaisia omituisuuksineen. Minulla meni koko ajan sekaisin, kuka on kenenkin puoliso. 

Yllättäviä käänteitä riittää loppuun saakka. Voisi melkein luulla, että kaivo on jo ammennettu tyhjiin. Mistä riittää aineksia jatko-osiin? Toivottavasti niitä kuitenkin tulee. Tummat vedet on mielenkiintoinen sarjan avaus.


2 kommenttia:

  1. Tykkäsin, vaikka porukkaa oli vähän liikaakin. Mainio loppu. Macintosh yllättää joka kerta.

    VastaaPoista
  2. Harmi vaan, että hyväkin loppu ehtii unohtua ennen jatko-osaa. Tätä aina harmittelen.

    VastaaPoista