sunnuntai 4. syyskuuta 2022

Milly Johnson: Teetä auringonkukkien kahvilassa

Ihanat keltaiset kannet ja ihanan ajankohtainen nimi, nythän on auringonkukkien aika parhaimmillaan. Ennakko-odotuksena oli taas yksi kirja, jossa nuori elämässään pettynyt tai saamaton neitonen perii kahvilan, saa sen menestymään ja löytää kaupan päälle elämänsä miehen. Olin väärässä.

Auringonkukkien kahvila on hyvin pienessä, mutta tärkeässä roolissa. Kirja kertoo Conniesta, jonka miehellä on siivousalan yritys ja Dellasta ja Cherylista, jotka ovat siivoojia. Alkuun kirja tuntui niin mitään sanomattomalta, että mietin, jatkanko lukemista ollenkaan. Vähitellen Connien ja Dellan sekä muiden siivoojien elämän kiemurat kietoivat kuitenkin pauloihinsa, eikä kirjaa voinut enää jättää kesken. 

Kirjan teemana voisikin olla naisten emansipaatio. Niin Connie, Della kuin Cherylkin ottavat elämänsä ohjat omiin käsiinsä ja näyttävät niin itselleen kuin muillekin, että he pärjäävät omillaan. Toki sopivia sulhasehdokkaitakin ilmestyy maisemiin. 

Vähän ihmetytti se, että pieneen kummallisen nimiseen kylään mahtuu niin monta siivousfirmaa. Ihan kuin kukaan ei siivoaisi itse.

Viihdyttävää lukemista. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti