perjantai 14. kesäkuuta 2024

Jari Salonen: Käärme

Käärme on Zetterman-sarjan kahdeksas osa. Zetterman-sarjan aiemmat kirjat ovat KuokkavieraatJahtiKätköOntuva miesMe kaikki kuolemme kerran ja Ristilukki, sekä vain ääni- ja e-kirjana ilmestynyt Bumerangi.

Zetterman on purjehtimassa Välimerellä entisen pomonsa, nykyisen vaimonsa Oili Jaakolan kanssa, kun Jaakola joutuukin yllättäen palaamaan Suomeeen. Jaakola alkaa selvitellä tuttavansa äkillistä kuolemaa Zettermanin jäädessä vielä veneelle etelään. Kirjan alkuosa onkin aika puiseva jäykän Jaakolan puuhatessa pääroolissa. 

Zettermankin palaa kotimaahan auttamaan Oilia asioiden selvittelyssä. Vähitellen tapahtumat tiivistyvät, ja kirjan lopussa kohdataan parikin odottamatonta käännettä. Kirja on tavallista pidemmän tuntuinen, ja juonenkäänteitäkin riittää moneen lähtöön. 

Kirjassa lainaillaan paljon vanhojen iskelmien sanoituksia. Yleensä on näkynyt olevan tapana laittaa lista lainauksista ja niiden lähteistä kirjan alku- tai loppulehdille. Salonen ei kuitenkaan ole vaivautunut. Tämä ihmetyttää, kun tekijänoikeuksista ollaan nykyään niin tarkkoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti