torstai 9. huhtikuuta 2020

Jari Salonen: Kaikki me kuolemme kerran

Tämänkin uutuuskirjan ostin itse, koska kirjastoista ei saa nyt mitään ulos. Ja minulla on tietenkin aivan pakottava tarve päästä näpelöimään edes paria uutuuskirjaa. Yleensähän lainaan kaiken luettavani kirjastosta.

Kirja ilahdutti minua suuresti, kun avasin sen: kustantaja Otava oli nostanut kansiliepeeseen maininnan  minun blogikirjoituksestani Ontuvasta miehestä. Ihanaa, vielä lempikirjasarjaani!

Zetterman on lipunut hiljalleen jonkinlaiseen parisuhteeseen sairauslomalla olevan Oilin kanssa. Eläkeläisen ja sairauslomalaisen elämä on verkkaista, mutta Zetterman on onnellinen.

Kuin tilauksesta verkkaiseen elämään ilmestyy pähkinä purtavaksi. Parivaljakko alkaa yhdessä selvitellä laulajan katoamista. Asiaan kytkeytyy kaikenlaisia sivujuonteita, ja aika kuluu rattoisasti. Monta ihmistä ehtii kuolla, ennen kuin Zettermanin aivot raksuttavat ratkaisuun saakka. Lopussa tulee vielä pari yllättävää käännettä.

Kirja sopii Helmet-lukuhaasteen kohtaan 21: pidät kirjan ensimmäisestä lauseesta. Kyseessä ei ole varsinaisesti lause, vaan kirja alkaa päiväyksellä
Sunnuntai, 21. kesäkuuta
Ja siitä minä pidän, koska se on syntymäpäiväni.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti