keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Jari Salonen: Bumerangi (e-kirja)

Zetterman-sarjan seitsemäs osa, Bumerangi, on ilmestynyt vain e-kirjana ja äänikirjana. Jouduin tekemään tapoihini poikkeuksen ja ostamaan sen e-kirjana. Ostin sen jo vuosi sitten kesällä, kun totesin, että muuta mahdollisuutta sen lukemiseen ei ole. En kuitenkaan saanut luettua kymmentä sivua enempää ennen kuin tänään, ja luin sen samantien kokonaan. Halusin saada sen nyt pois alta, kun uusin painettu Zetterman odottaa jo vierelläni. 

Bumerangi on minidekkari, ja vaikka siinä on 188 sivua, yksi sivu on aina se, mitä kännykän näytölle kerrallaan mahtuu. Ostin e-kirjan Elisa-kirja-sovelluksesta ja yllätyin, miten sujuvaa sen lukeminen oli. Vaikka kirja oli pitkään "unohduksissa", löysi sovellus aina heti sivun, jolle viimeksi olin jäänyt. Sivujen selaaminen sujui nopeasti ja katkoksitta. Aiemmat kokemukseni e-kirjoista perustuvat yliopiston kirjaston opuksiin, joiden lukeminen oli aina hyvin työlästä ja sovellus heitti ulos kesken kaiken monta kertaa lukemisen aikana. Nähtävästi kaupallisilla toimijoilla on paremmat pelit ja vehkeet, kun lukeminen perustuu vapaaehtoisuuteeen. Tykkäsin sovelluksessa myös siitä, että se peittää näkyvistä whatsapp- sun muut ilmoitukset, jolloin lukemiseen pystyy keskittymään paljon paremmin. 

Bumerangin juoni on yksinkertainen: Zettermanin entisen luokkatoverin veli on kuollut ja sisko epäilee kuolemassa jotain hämärää. Zetterman lupautuu nuuskimaan asiaa vaivihkaa. Kirjassa riitti hauskoja oivalluksia ja sarkastisia sutkauksia. Taattua laatua tämä minidekkarikin. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti