perjantai 21. kesäkuuta 2024

Alex Ahndoril: Murhan avain

Aiemmin Lars Kepler -nimellä kirjoittanut Ahndorilin pariskunta aloittaa nyt uuden Avain-sarjan. Murhan avain on aivan erityylinen kuin Lars Keplerinä kirjoitetut kirjat. Se muistuttaa perinteistä salapoliisikertomusta, jossa yksityisetsivä jututtaa vanhassa sukukartanossa ihmisiä ja paljastaa sitten sen kirjastohuoneessa syyllisen. 

Kirjan yksityisetsivänä toimii Julia Stark, jolla on (tietenkin, huoh) hyvin traaginen menneisyys ja paljon kummallisia tapoja. Hänen apunaan häärää hänen entinen puolisonsa, poliisi Sidney Mendelson. Julia kutsutaan kartanoon selvittämään kummallista tapausta, jossa kartanon isännän puhelimeen on ilmestynyt omituinen valokuva. 

Kirja lähtee käyntiin jotenkin tahmeasti. Ehkä odotin Joona Linna -kirjojen kirjoittajilta vähän enemmän. Murhan avain on tosiaan toista maata ja vaikuttaa lastenkirjalta yksinkertaisuutensa takia. Loppua kohden tapahtumat hiukan tiivistyvät ja murhaajan pian tapahtuva selviäminen innostaa lukemaan eteenpäin. 

Kirjan juoni jäi toiselle sijalle päähenkilön ongelmien varjoon. Julia saa jatkuvasti takaumia menneisyyden traumastaan ja muun ajan hän haaveilee ex-miehestään. 

Suomentanut Terhi Vartia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti