maanantai 18. joulukuuta 2023

Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt: Syyllisyyden taakka

Michael Hjorthin ja Hans Rosenfeldtin yhdessä kirjoittama rikospsykologi Sebastian Bergmanista kertova sarja on edennyt jo kahdeksanteen osaansa. Sarjan aiemmat kirjat ovat Mies, joka ei ollut murhaaja, Oppipoika, Tunturihauta, Mykkä tyttö, Hylätyt, Korkeampi oikeus ja Vihan jäljet

Murharyhmän toiminta on vaakalaudalla sen jäsenen Billyn paljastuttua sarjamurhaajaksi. Muutenkin ryhmän jäsenet alkavat olla raihnaista sakkia erinäisten murhayritysten jälkeen. Sarjan erikoisuus onkin se, että murharyhmän jäsenet eivät ole mitenkään koskemattomia. 

Torkel savustetaan ulos murharyhmästä ja Vanja päätyy ryhmän johtoon. Paikka on kuitenkin tuulinen. Ryhmään saadaan uutta vahvistusta, Lena ja Roger, jotka eivät kuitenkaan ole kovin valovoimaisia aiempien ryhmäläisten rinnalla. Maisemiin ilmestyy uusi sarjamurhaaja, jonka jäljille pyrkii myös poliisia toisinaan avustava Sebastian Bergman. Sarjamurhaaja puolestaan pyrkii Bergmanin jäljille.

Bergman vaikuttaa vähän pehmenneen. Töykeä ja ikäväkäytöksinen hän silti on. Bergmanin omassa elämässä on tapahtumassa valtava mullistus, joka paljastuu pikku hiljaa. 

Kirja loppuu taas huikeisiin koukkuihin, joten jatkoa odotellaan kiihkeästi. 

Suomentanut Tuomas Renvall









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti