perjantai 7. tammikuuta 2022

Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt: Vihan jäljet

Vihan jäljet on seitsemäs osa kriminaalipsykologi Sebastian Bergmanista kertovassa sarjassa. Sebastian on menettänyt vaimonsa ja tyttärensä Thaimaan tsunamissa vuosia sitten, eikä ole koskaan toipunut menetyksestään, vaan on yrittänyt kompensoida sitä tuhoisalla käyttäytymisellään. Sebastianin ihmissuhteet ovat hataria, koska hän ei ole pystynyt kiintymään kehenkään. 

Nyt tilanne on muuttunut, kun Sebastianin tytär Vanja on saanut tyttären, Amandan, joka on Sebastianin silmäterä. Huolimatta vaikeasta suhteestaan Vanjaan, johon Sebastian tutustui vasta tämän ollessa jo aikuinen, Sebastian saa hoitaa Amandaa halutessaan. 

Olen aiemminkin todennut (Hylätyt), että tämän sarjan parasta antia ovat keskeisten henkilöiden ihmissuhteet. Tämäkin kirja on hidasta luettavaa, koska päällekkäisiä kertomuksia on niin paljon. Jokaisen yksityiselämässä tapahtuu kiinnostavia asioita. 

Kirjan varsinainen juoni liittyy useaan samalla tavalla tehtyyn murhaan, joiden tekijä on ilmeisesti sama. Vanjan johtama henkirikosyksikkö matkustaa pikkukaupunkiin tutkimaan murhia. Rikokset saadaan selvitettyä, mutta samalla selviää, mitä Vanjan kollega Billy on puuhaillut. 

Kirjan lopussa asiat olivat aika hyvällä mallilla, ja pelkäsinkin jo, että tämä on sarjan viimeinen kirja. Viimeisessä luvussa paljastuu kuitenkin sellainen juonikoukku, että eiköhän jatkoa seuraa. 
2 kommenttia:

  1. Tämän sarjan aloittamista olen harkinnut, mutta harkinnaksi on vielä jäänyt. Ehkä jonain päivänä! :)

    VastaaPoista