sunnuntai 16. tammikuuta 2022

C. J. Tudor: Ne muut

Stephen Kingin tapaan myös Tudor on mieltynyt yliluonnollisuuksiin. Minä taas en välitä lainkaan yliluonnollisista aspekteista, jos ne eivät ole selitettävissä. Tässä kirjassa yhdistetään lapsen narkolepsia siirtymiseen peilin kautta toiseen maailmaan. En tykkää. 

Ne muut on järjestö, jonka avulla kuka tahansa voi maksaa kalavelat asianomaisen elämän pilanneelle henkilölle. Jos joku tappaa perheenjäsenesi, vaikka vahingossa, voit hommata tämän tappajan päiviltä järjestön avulla. Auliita tekijöitä löytyy, koska systeemi toimii vastapalvelusten periaatteella. Joku tekee sinulle palveluksen, sinä teet palveluksen seuraavalle. 

Kirjan alku on aikamoista sillisalaattia, ennen kuin henkilöiden tiet yhtyvät. Kirjaa oli hyvin ärsyttävää lukea, koska paikoin se oli piinallisen jännittävä, ja tällöin hypin aina eteenpäin katsomaan, miten käy. Sitten oli ärsyttävää palata lukemaan välipaikat. 

Kun tiet sitten yhtyvät, on loppu helposti arvattavissa. Aika turhanpäiväinen kirja kaiken kaikkiaan, muutamaa kohokohtaa lukuun ottamatta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti