maanantai 3. tammikuuta 2022

Markus Ahonen: Anna pahan kiertää

Anna pahan kiertää on kuudes osa komisario Markku Isakssonin työstä kertovassa sarjassa. Sarjan kirjoja ilmestyy valitettavan harvakseltaan, nähtävästi Ahosella on leipätyökin hoidettavanaan. 

Olen sarjan kahdesta aiemmasta kirjasta valitellut niiden sekavuutta (Sydämenmurskajaiset) ja raskassoutuisuutta (Sieluttomat). Tartuinkin tähän uusimpaan varauksella, kun olin käynyt blogissani virkistämässä muistiani.

Anna pahan kiertää on kuitenkin aivan toista maata. Tarina alkaa Isakssonin lähipiirissä tapahtuneesta pahoinpitelystä ja etenee vauhdikkaasti rikosten selvitessä yksi toisensa jälkeen. Tässä kirjassa itse asiassa kootaan yhteen kaikkien aiempien kirjojen pahanteot ja Isaksson selvittää loppujen lopuksi koko sotkun. 

Kirjan tapahtumat etenevät loogisessa aikajärjestyksessä, paitsi yhdessä kohtaa. Kuitenkaan erikseen ei mainittu, että nyt palataan ajassa taaksepäin, vaan lukija jää hämmentyneenä selaamaan sivuja. 

Muuten kirjaa oli ilo lukea. Kotimaiseksi rikoskirjaksi siinä on yllättävän paljon kerroksellisuutta. Isakssonin lempeys rikoksentekijöitä kohtaan on omaa luokkaansa. 

Pahoin pelkään, että kaikkien langanpäiden tultua solmituiksi on tämä myös Isaksson-sarjan loppu. Toivottavasti olen väärässä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti