sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Sofie Sarenbrant: Kuoleman kintereillä

Emma Sköld -sarjan kakkososa, jonka suomennos on julkaistu vasta, kun sarjassa on ilmestynyt osat 3-7. Olen jupissut aiheesta riittämiin ykkösosan kohdalla, joten jääköön nyt enempi marina sikseen. 

Ärsyttävästi kaikissa sarjan kirjoissa on hyvin samantapainen ja sekava kansi, joten kansikuvan perusteella on vaikea sanoa, onko jo lukenut kirjan. 

Tällä kertaa juostaan Tukholman maratonia ennätyskylmänä ja sateisena kesäkuun päivänä. Maratonia juoksemassa on myös Emman sisko Josefin, jota Emma aikoo mennä kannustamaan. Maratonin aikana kuolee kaksi juoksijaa, joten Emmalla riittää myös työn touhua. Emma on tarkka siitä, että kukaan ei luule hänen isänsä, poliisipäällikön, suosivan häntä, mutta hakeutuu kuitenkin isän juttusille, kun sisko on vaarassa eikä Emman pomo reagoi Emman mielestä riittävän nopeasti. 

Emman ja Josefinin suhde on kitkerän tuntuinen. Kumpikin kadehtii toistaan ja riitaa tulee aina, kun kohdataan. Tämä sisarusten välinen kamppailu on kantava teema sarjan myöhemmissäkin osissa kyllästymiseen asti. 

Aika mitäänsanomaton kirja. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti