tiistai 26. joulukuuta 2023

Sebastian Fitzek: Soittolista

Fitzekiltä on aiemmin suomennettu ihmisen sairaasta mielestä kertovat kirjat PotilasMatkustaja 23Ikkunapaikka 7A, Terapia ja Sielunmurskaaja. Periaatteessa kirjat ovat hyviä, mutta kun on lukenut useamman, huomaa niiden toistavan itseään. En kyllä ybtään muista, onko kirjoissa samoja henkilöitä kuin aiemmissa. 

Kuten Fitzekin edellinenkin kirja, Soittolistakin on nopeasti luettu. Tapahtumat ovat niin kertakaikkisen uskomattomia, ällöttäviä ja epätodellisia, ettei niitä viitsi edes jäädä miettimään. Senkun vaan lukee eteenpäin. Ihmisiä tapetaan mitä ihmeellisimmillä tavoilla, eikä kukaan jää märehtimään näkemäänsä tai kokemaansa. Ainakaan normaalin ihmisen tavoin.

Yksityisetsivä Alexander Zorbach on joutumassa vankilaan parin päivän päästä. Sitä ennen hän ehtii ottaa ratkaistavakseen kadonneen tytön tapauksen, joka johtaa suoraan kuuluisan lastenmurhaajan, Silmienkerääjän jäljille. Yhtään en muista, olenko kohdannut Zorbachia tai Silmienkerääjää aiemmissa kirjoissa. Joka tapauksessa tapahtumat etenevät erittäin intensiivisesti eikä ketään säästetä. 

Suomentanut Jussi Moilanen











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti