sunnuntai 24. joulukuuta 2023

Karen M. McManus: Neljä askelta murhaan

Karen M. McManus kirjoittaa nuortenromaaneja, joita aikuinenkin jaksaa lukea. Olen lukenut aiemmin kirjat Yksi meistä valehtelee, Yksi meistä on seuraava, Kaksi voi säilyttää salaisuuden ja Kolme pahan perii. Kirjat eivät varsinaisesti ole samaa sarjaa, mutta joissakin on samoja henkilöitä. Kaikki kertovat kuitenkin collegeikäisistä nuorista ja ovat trillerityyppisiä. Kirjan alkuperäisessä nimessä ei muuten puhuta mitään neljästä. "Hauska" numeroteema on ihan suomalaisten keksintöä ja viittaa sarjamaisuuteen, jota ei ole olemassa. 

Brynn on asunut muutaman vuoden muualla, mutta palaa perheensä kanssa pieneen Sturgisin kaupunkiin, jossa hänellä on paljon vanhoja koulukavereita. Brynn opiskelee viimeistä vuottaan lukiossa. Brynn haluaisi tutkia neljä vuotta aiemmin tapahtunutta lempiopettajansa surmaa.  Koska hän on kiinnostunut toimittajan työstä, hän hakeutuu tositarinoista kertovaan toimitukseen töihin ja tarjoaa opettajan tapausta true crime -toimitukselle. 

Kirja on paksuhko, ja juonessa riittää käänteitä loppuun saakka. Brynn on ihan uskottava lukiolainen, joka kyselee tapahtumista uteliaisuuttaan. Vähitellen käy ilmi, että yksi ja toinen Brynnin kavereista ja näiden läheisistä on jotenkin sekaantunut asiaan. Toki mukaan mahtuu myös nuorta rakkautta. Brynnin ihastus muutaman vuoden takaa käy yhä kuumana häneen. 

Ei hassumpi nuortenromaani. Sisältöä on sen verran, että aikuisellakin on täysi työ pysyä juonessa mukana. 

Suomentanut Inka Parpola





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti