lauantai 18. helmikuuta 2023

Elly Griffiths: Lyhdynkantajat

Lyhdynkantajat on Ruth Galloway -sarjan kolmastoista osa, jos Ruth Gallowayn joulu -miniromaani lasketaan mukaan. Sen lisäksi sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Risteyskohdat, Januksen kivi, Jyrkänteen reunalla, Käärmeen kirous, Korppikuningas, Kadonneet ja kuolleet, Aavekentät, Siniviittainen nainen, Maan alla, Musta enkeli ja Kivikehä. Sarjan edetessä Ruthin ja komisario Nelsonin tytär Kate on kasvanut jo kouluikäiseksi, 9-vuotiaaksi. Nelsonin ja hänen vaimonsa iltatähti Georgekin on jo 2½-vuotias. 

Lyhdynkantajissa Ruth asustaa Cambridgessa miesystävänsä Frankin kanssa, mutta on kovin onneton. Komisario Nelson ajattelee Ruthia paljon enemmän kuin aikaisemmin, koska on mustasukkainen Frankille. Niin lajityypillistä. Vaikka Ruth asuu nyt kauempana, joutuu Nelson pyytämään häntä apuun, kun sarjamurhaaja lupaa paljastaa salaisuutensa vain Ruthille.

Kirja on taas piinaavaa kissa-hiiri-leikkiä Ruthin ja Nelsonin välillä. Lopussa lukija palkitaan. Onneksi jo tänä keväänä ilmestyy sarjan seuraava osa. 

Viihdyn Ruth Galloway -sarjan parissa hurjan hyvin. Niiden tunnelma on ihan omanlaisensa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti