keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Oyinkan Braithwaite: Sisareni, sarjamurhaaja

Kirjaa on kehuttu hulvattoman hauskaksi, joten pitihän se lukea. Ei se nyt niin hauska ollut. Oikeastaan en nauranut kertaakaan sitä lukiessani. Kohtaukset olivat kuitenkin sen verran kiinnostavia, että jaksoin lukea kirjan loppuun asti. 

Ayoola ja Korede ovat siskokset. jotka ovat kuin yö ja päivä. Isosiskona Koreden tulee huolehtia pikkusiskostaan Ayoolasta, mikä on välillä kovin hankalaa. Pikkusiskolla kun on tapana ottaa sulhasehdokkaat päiviltä, kun hän kyllästyy kulloiseenkin kosijaan. Isosisko siivoaa kiltisti jäljet. 

Korede työskentelee sairaanhoitajana, ja on taitava ammatissaan. Ayoola puuhastelee jotain muotiin liittyvää. Ayoola on kaunotar, jonka ympärillä miehet parveilevat. Korede jää auttamatta hänen varjoonsa. 

Kirja on kiinnostava kuvaus nykypäivän Nigerian keskiluokkaisesta suurkaupunkielämästä. Toisenlainen kirja Afrikasta kuin mitä on totuttu käännösromaaneissa näkemään. Nuorilla naisilla on kännykät ja sosiaalinen media hallussaan. 

Kirjan kansiliepeissä ei ole minkäänlaista kirjailijan esittelyä. Niinpä vasta sivulla 121 selviää, missä Afrikan maassa ollaan (Nigeriassa). No, mainittiin pääkaupunki Lagos jo aiemminkin, mutta pääkaupunkituntemukseni ei ole kaksinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti