lauantai 10. lokakuuta 2020

Stephen Booth: Ei metsää puilta

Neljäs osa Englannin nummialueesta kertovaa Peak District-sarjaa.

Ben Cooper on vihdoin muuttanut kotitilaltaan omaan asuntoon kylän keskustaan. Työkuvioissakin on muutoksia, Ben on siirretty väliaikaisesti toiseen poliisiryhmään ratkomaan rikoksia. Tämä kustannuspaikkojen vaihtelu on jotenkin epäselvästi kuvattu, eikä minulle oikein valjennut, missä Ben milloinkin oli. Eipä sillä niin väliä juonen kannalta olekaan. 

Kirjan alku on jotenkin sekavan oloinen, ja meni jonkin matkaa, ennen sain juonesta kiinni. En pidä aloituksista, joissa kuvataan monia irrallisia tapahtumia ja henkilöitä tulee vilisemällä. Muutenkin juoni on pirstaleinen. Kirja on ennemminkin katsaus senaikaiseen poliisin toimintaan ja elämään maaseudulla, kuin jännittävä poliisiromaani. Sen verran aina kuitenkin tapahtuu, ettei pitkästyä ehdi. 

Tässä kirjassa miellytti se, että Ben ei ole niin suuressa roolissa, vaan keskeisiä poliiseja on monta. Benin suhde Diane Fryn kanssa ei etene mihinkään eikä mitään suhdetta oikeastaan edes ole. Dianen elämässä tapahtuu jotain mullistavaa. 

Lämminhenkinen romaani, jossa on paljon huumoria. Peak District- sarja ei tarjoa elämää suurempia lukukokemuksia, ja kaikki sarjan kirjat ovat oikeastaan aika samankaltaisia, ainakin tähän saakka. 

Tämä nimenomainen kirja löytänee pian tiensä poistomyyntipöydälle. Sivut ovat vuosien saatossa pehmenneet ja alareunat kääntämiskohdasta repaleiset.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti