tiistai 6. lokakuuta 2020

Mari Jungstedt: Kun taivas tummuu

Jungstedt aloittaa uuden Espanjaan sijoittuvan Andalusia-sarjan, toivottavasti kuitenkin Gotlanti-sarjan rinnalle eikä tilalle. En ole valmis luopumaan Anders Knutaksesta. 

Lisa muuttaa eronsa jälkeen Espanjaan, koska on pitkään haaveillut siitä. Hän on Ruotsissa asuessaan ollut espanjan opettaja, joten hänellä on uuden asuinmaansa kieli hallussaan. Kirja on sikäli mukava, että se ei ihmeemmin korosta espanjalaisia tapoja tai kulttuuria. Kirjan henkilöt voisivat yhtä hyvin olla Ruotsissa. Minua ei kiinnosta matkailumainonta kirjoissa, joten tämä sopii minulle hyvin. 

Kirja on lajityypiltään dekkari, mutta mukaan on ympätty aimo annos romantiikkaa. Välillä tunsinkin lukevani Tuija Lehtisen tuotantoa tai naistenlehden jatkokertomusta. Olettamus, että dekkarin lukija henkeään pidätellen seuraa, tapaavatko kaksi keskeistä henkilöä toisensa tanssikurssilla suoraan sanottuna vähän tympi. 

Dekkarijuoni oli kiinnostava ja tuttuun aiheeseen oli saatu uutta ulottuvuutta kulttuurin vaihdoksella. Lukukokemus jäi kuitenkin haaleaksi. Sisältöön olisi voinut panostaa vähän enemmän. Samaan kirjaan ei mahdu romanttinen tarina ja dekkarijuoni. Tai kirjan pitäisi ainakin olla huomattavasti paksumpi, jotta kumpikin tarina saisi lihaa luittensa ympärille. 
2 kommenttia:

  1. Ikävä kuulla, ettet nii pitänyt tästä kirjasta.
    Minusta oli aivan viihdyttävä. Maisemat oli huikeita.
    Oma arvioni: https://kuunneltua.blogspot.com/2020/10/mari-jungstedt-kun-taivas-tummuu.html

    VastaaPoista
  2. Mä en välitä matkailusta, siksi maisemakuvaus ei varmaan iskenyt muhun :).

    VastaaPoista