tiistai 13. lokakuuta 2020

Jessica Fellowes: Mitfordin skandaali

Kirjassa palataan sadan vuoden taakse seuraamaan Mitfordin perheen kauniiden tytärten elämää. Perheen tyttäristä Diana on menossa naimisiin ja pyytää perheen entistä lapsenpiikaa Louisaa kamarineidokseen. Nuorenparin avioliiton alkuvuosien aikana tapahtuu seurapiireissä monenmoista. Sen ajan vinkkelistä skandaaliksi leimattavia tapauksia on useampia. Kirjan nimeksi noussut skandaali on varmaankin se, joka viimeiseksi mainitaan.

Fellowes osaa kuvata kiinnostavasti aikakauden seurapiirien elämää. Mielenkiintoista on, miten vaivattomasti sen ajan rikkaat ja kauniit matkustelivat junalla ja lautalla ympäri Eurooppaa kaikkine palvelusväkineen. 

Sadan vuoden takaisessa maailmassa palvelusväen tuli olla aina saatavilla, mutta mielellään näkymätöntä ja kuulumatonta. Kirjassakin on tarkkaa, kuka saa puhutella ketä ja miten. Louisa pyrkii rikkomaan näitä rajoja pohjattoman uteliaisuutensa siivittämänä. 

Kamarineito Louisa Cannonin ja poliisissa työskentelevän Guy Fellowesin suhde etenee hyvin hitaasti, mutta etenee kuitenkin. Tiedä, vaikka mahdollisessa seuraavassa kirjassa Louisa olisi edennyt urallaankin. Louisan haaveenahan on päästä poliisiksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti