torstai 9. toukokuuta 2024

Tuula Ranta: Niinhän meille kerrottiin: romaani elämästä ja rikoksesta

Olen aiemmin lukenut Rannalta sangen vakuuttavaa eläköityneestä kriminaalipsykologi Aira Karhusta ja rikoskomisario Tapani Mikkosesta kertovaa sarjaa, jonka kohokohtia on ollut Airan ja häntä selvästi nuoremman Tapanin suhteen kehittyminen (Totuus on vaihtuva maisema, Jotka varjoissa kulkevat ja Helle hautoo Kalmansaarta). Harmikseni Karhu ja Mikkonen loistavat poissaolollaan tässä kirjassa. 

Kirjan aihe on ajankohtainen: huijari, joka vie yksinäisiltä, lemmenkipeiltä vanhemmilta naisilta rahat ja omanarvontunnon. Ja kuinka vaikeaa onkaan myöntää tulleensa petetyksi. Pääroolissa loistaa viisikymppinen asianajaja Maija Manninen-Orava, joka pistää samalla oman elämänsä järjestykseen, kun auttelee poliisia huijarin nappaamisessa. Erityisesti hän on tekemisissä (taasen itseään nuoremman) rikosylikonstaapeli Janne Saarisen kanssa. 

Kirjan juoni etenee sutjakkaasti ja monikerroksinen tarina pysyy hyvin kasassa. Tuula Ranta on turhan vähän mainetta saanut lahjakas kirjailija. Kirja kertoo huijarin lisäksi siitä, miten vaikea asia avioero voi olla aikuisille lapsille, joilla on jo oma elämä. Pidin tästä tosi paljon. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti