torstai 8. helmikuuta 2024

Stefan Ahnhem: Aivan toinen tarina

Aivan toinen tarina ei ole jatkoa Fabian Risk -sarjalle, jossa ovat ilmestyneet Pimeään jäänyt, Yhdeksäs hauta, Miinus kahdeksantoista astetta, Motiivi X, X tapaa kuolla ja Viimeinen naula, joka on sarjan viimeinen osa. Fabian Risk -sarja täydentyi hitaanlaisesti ja sen ilmestymiseen menikin kymmenisen vuotta. 

Murhatutkija Malin Rehnberg, Fabian Riskin entinen aisapari, jatkaa tässä kirjassa työskentelyään poliisissa. Olen sarjan kahden ensimmäisen kirjan kohdalla todennut, että niissä asiat tapahtuvat toisiinsa nähden väärässä järjestyksessä. Epäloogisuutta on tässäkin kirjassa. Sarjan toisessa osassa Malin on viimeisillään raskaana odottaen kaksosia, joista ei sen koommin ole kuulunut mitään. Tai sitten en vaan muista. Tässä kirjassa Malinilla on puolisonsa kanssa alle kolmivuotias poika, eikä vanhempia lapsia mainita lainkaan. Yksi tanskalaiseen poliisiin liittyvä juonenkäänne jää keskeneräiseksi. Muutenkin osa olennaisen tuntuisista asioista ohitetaan maininnalla eikä niihin enää palata. 

Malin on aika ärsyttävä persoona. Hän on omahyväinen, tärkeilevä ja hankalan tuntuinen ihminen. Ilmankos avioliitossakaan ei mene hyvin. Malin tiedostaa ongelmansa hetkellisesti, muttei silti pyytele käytöstään anteeksi keneltäkään. 

Juoni kulkisi, jollei se pätkisi. 

Suomentanut Katja Salmi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti