lauantai 11. kesäkuuta 2016

Stefan Ahnhem: Yhdeksäs hauta

Yli viidensadan sivun tiiliskivipokkari. Ahnhemin tutut pollarit Fabian Risk ja Malin Rehnberg ratkovat kaikenlaisia kummallisia rikoksia. Kirjan paksuudesta huolimatta tarinaan jää hämmentäviä aukkoja. En ole varma kyllä siitäkään, oliko Malin viimeksi mukana juonessa.

Kävin tarkistamassa aiemman Ahnhemin kirjan Pimeään jäänyt juonen ja nyt vasta hämmentääkin. Tämän kirjan lopussa Risk päättää muuttaa Helsingborgiin pelastaakseen avioliittonsa. Edellisen kirjan alussa hän oli juuri muuttanut Helsingborgiin pelastaakseen avioliittonsa. Ja kirjat ovat ilmestyneet ruotsiksikin tässä järjestyksessä. En pysy kärryillä. En tykkää.

Kirjassa Yhdeksäs hauta kulkee monta päällekkäistä tarinaa Ruotsissa, Tanskassa ja ties missä maailmankolkassa. Niissäkin on vähän vaikea pysyä kärryillä. Jonkunlainen juonikuvio selviää loppua kohti, mutta osa asioista jää hämärän peittoon. Olin jo sivun 400 tienoilla ihan kypsä lyömään kannet kiinni, mutta tarina senkun jatkui vaan. Syyllisiä tuntui olevan tolkuttomasti ja nekin meni ajatuksissa ihan sekaisin.

Ja sellainen pieni yksityiskohta vähän häiritsi, että Malin oli viimeisillään raskaana odottaen kaksosia. Siitä huolimatta hän kirmasi niin bussin kuin kriminaalien perässäkin ihan sujuvasti. Omakohtaisella kokemuksella voin sanoa, että erittäin epäuskottavaa.

Olihan tämä hyvä, kohtalainen ainakin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti