lauantai 18. kesäkuuta 2016

Karin Erlandsson: Kuolonkielot

Suomenruotsalainen kirjailija, kirjoittanut ruotsiksi, josta kirja on suomennettu.
Aika hyvä kirja, trillerimäistä jännitystä. Nuori toimittajatyttö muuttaa Pohjanmaalle pieneen kaupunkiin. Kaupungin nimi selvisi googlettelemalla mainittuja paikkoja, tapahtumat sijoittuvat Uusikaarlepyyhyn. Toimittajatyttö Sara on kovin nuori, avuton ja onneton yksilö. Onneksi hän vähän reipastuu kirjan edetessä.

Kaupungissa on tapahtunut murha, jonka selvittely tosin jää sivurooliin. Yhdelläkään kirjassa vilahtavista poliiseista ei taida olla edes nimeä. Pääosassa ovat paikallisen sanomalehden pieni toimitus, naispappi ja ikkunassa roikkuva eläkeläisnainen, joka käy hautausmaalla juttelemassa miesvainajalleen. Sangen hauska kombinaatio.

Kirja oli hauska ja viihdyttävä. Loppuratkaisu oli perin erikoinen ja yllättävä.

Hiukan ärsytti se, etten tiennyt, mikä paikka on Sarek. Yksi henkilöistä lähti konferenssiin Sarekiin. Kuvittelin sen olevan joku kurssikeskuksen nimi tms. lyhennesana. Lopulta googletin ja Sarek onkin pohjoisruotsalainen kansallispuisto. Luulenpa, ettei nimi kuitenkaan ole kovin tunnettu Suomessa, joten asiaa olisi hieman voinut kirjassakin täsmentää. Ei sillä mitään merkitystä ollut, mutta kuiteskin.

Suosittelen. Nopea lukea. Hyvää, kaunista kieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti