perjantai 23. helmikuuta 2024

Nilla Kjellsdotter: Taivaankartano

Nilla Kjellsdotter on suomenruotsalainen kirjailija, joka asuu Pohjanmaalla. Häneltä on aiemmin suomennettu kirja Kivipuiston tyttö. En raakannut sitä kovin korkealle, mutta annan kirjailijalle uuden mahdollisuuden. Murhia Pohjanmaalla -sarjan toinen osa Taivaankartano osoittautuukin paljon jäsennellymmäksi ja johdonmukaisemmaksi kuin edeltäjänsä. 

Tapahtumapaikkana on Vaasan naapurustossa sijaitseva pikkukunta Pensala, jossa sijaitsee syrjäinen vanha kartano nimeltään Taivaankartano. Taivaankartanossa järjestetään vapaakirkollisia leirejä, ja poliisi joudutaan kutsumaan paikalle, kun yksi leiriläisistä katoaa. Pian löytyy toinenkin leirillä olleista nuorista tytöistä kuolleena, ja poliisi Mija Wadö kollegoineen tutkii tapausta.

Mija on ollut pitkällä sairauslomalla, jonka syystä ei valitettavasti kerrota sen enempää. En muista edellisen kirjan tapahtumia, joten syy jää hämärän peittoon. Otaksuttavasti se kuitenkin liittyy edellisen kirjan tapahtumiin. Mija on ihastunut kollegaansa Ronnieen, jolla kuitenkin on tyttöystävä. 

Poliisin huolimaton tutkimustyö jää ihmetyttämään, kun syyllinen on pidätetty. Siihen joudutaankin palaamaan myöhemmin. Myös Mijan menneisyyteen liittyvä seikka on niin ilmeinen, että päättelin seuraavan kirjan avaavan sitä lisää. Paljastus tehdäänkin jo tämän kirjan lopussa. 

Kirja kuitenkin kulkee hyvin ja juoni on mielenkiintoinen ja polveilee sinne tänne. 

Suomentanut Anna Heroja2 kommenttia: