perjantai 1. maaliskuuta 2024

Elly Griffiths: Särkyneen sydämen murhat

Harbinder Kaur -sarjassa on ilmestynyt tätä ennen kaksi kirjaa, Muukalaisen päiväkirjat ja Murhan käsikirjoitus

Särkyneen sydämen murhissa Harbinder Kaur on saanut ylennyksen rikoskomisarioksi ja muuttanut Lontooseen töihin. Aiemmissa kirjoissahan hän asui vielä intialaissyntyisten vanhempiensa luona Sussexissa. Hahmo on siis hienosti kehittynyt ja mennyt elämässä eteenpäin, toisin kuin Griffithsin toisen sarjan päähenkilö Ruth Galloway, jonka elämä junnaa paikallaan. Virkistävää tällainen kehityskulku. 

Harbinder asuu Lontoossa kimppakämpässä kahden muun naisen kanssa. Toinen heistä on opettaja Jeanne ja toinen tanskalaissyntyinen arkkitehti Mette. Harbinder vaikuttaa aika tyytyväiseltä elämäänsä, etenkin rikoskomisarion titteliin. 

Tällä kertaa Harbinderin tiimi joutuu selvittämään luokkakokouksessa sattunutta kuolemantapausta, jonka juuret ovat kaukana kouluajoissa. Tapahtumia kerrotaan vuoroin Harbinderin, vuoroin kahden paikalla olleen entisen luokkakaveruksen näkökulmista. Toinen näistä kaveruksista sattuu työskentelemään Harbinderin tiimissä. 

Griffiths kirjoittaa sujuvaa tekstiä, jota on ilo lukea. Harbinder Kaur -sarjasta tulee varmasti yhtä menestyksekäs kuin Ruth Galloway -sarjastakin. 

Suomentanut Riina Vuokko





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti