keskiviikko 6. huhtikuuta 2022

Stefan Ahnhem: Viimeinen naula

Viimeinen naula on kuusiosaisen Fabian Risk -sarjan viimeinen osa. Kuten muukin sarja, tämäkin kirja vetää imussaan vauhdikkaisiin tapahtumiin. Kirjassa liikutaan niin Ruotsissa kuin Tanskassakin. Poliisi Fabian Risk asuu Ruotsin puolella, mutta hänen poikansa Theodor on tanskalaisessa vankilassa. 

Fabianin vanha tuttu Dunja Hougaard, entinen poliisi ja nykyinen lainsuojaton, piileskelee poliisilta ja yrittää samalla saada rikospoliisin päällikön Kim Sleiznerin narautettua rikoksista. Dunjan myötä tarina lähtee laukalle ja muuttuu paikoin hyvinkin epäuskottavaksi. Olen melkeinpä vähän kyllästynyt tällaisiin huippumonimutkaisiin ja kaukana todellisuudesta oleviin juoniin. 

Esimerkiksi sopii kohta, jossa Fabian syöksyy portaita alas pakoon ampujiaan ja riisuu samalla pikkutakkinsa ja tekee siitä kiristyssiteen käsivarteensa. Liekö kirjan tarkoitus olla samalla valmis elokuvakäsikirjoitus. 

Huimista käänteistään huolimatta Viimeinen naula on aavistuksen tasaisempi kuin sarjan aiemmat kirjat. Tällä kertaa keskitytään pääjuoneen, eikä uusia sivujuonteita enää tule, jotta sarja saadaan pakettiin. 

Uskottavuuden puutteestaan huolimatta kirja on erinomaisesti kirjoitettu lukupaketti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti